האמת מאחורי תעשיית החזירים

לחיות בחלום בלהות

חזרזיר שנולד בתעשיית הבשר סובל עינויים כבר מימיו הראשונים: סירוס, חיתוך הזנב, עקירת השיניים וחיתוך האוזניים. כל אלה מתבצעים לרוב ללא משככי כאבים, באמצעות קאטר ידני, בזמן שהחזרזיר המבועת צורח באימה ובכאב. החיתוכים נועדו להפחית את הנזקים שיגרמו הנשיכות הצפויות בתנאי הכליאה הקשים שמצפים לו. כעבור 3-4 שבועות, מופרד החזרזיר מאמו ונשלח לפיטום במכלאה צפופה ומטונפת.

כמו כל גור, גם החזרזיר סקרן, אוהב לשחק ומחפש גירויים. אך במכלאה אין כמעט דבר לחקור ולהתעסק בו, ובקושי אפשר לזוז, מה שגורם לו תסכול, דיכאון, ולעתים אף שיגעון המתבטא בתנועות כפייתיות.

כדי למנוע את התפרצות והתפשטות המחלות בתנאי הצפיפות והזוהמה, החזיר מושקה באנטיביוטיקה ותרופות.

כשהוא בן פחות מחצי שנה, החזיר מועמס באלימות על משאית ונשלח לשחיטה. במהלך ההובלה הוא יסבול מצמא ורעב, מפחד – ולעתים קרובות גם מפציעות וחבלות. המשאית צפופה, לעתים עד כדי שהחזיר נרמס תחת פרסות חבריו המיטלטלים ומנסים לעמוד.

פריקת החזירים בבית המטבחיים מתבצעת באלימות. החזיר המפוחד שומע את צווחות חבריו ומריח את הדם כבר מרחוק, ומנסה להסתתר או להימלט. אך אין לאן. באמצעות מכות, בעיטות ושוקרים חשמליים מאלצים אותו להתקדם לחדר ההרג. שם מצמידים לראשו מלחציים חשמליים שאמורים לגרום לו לאבד את ההכרה, אבל בשל ההפעלה המהירה של המכשיר, לא תמיד זו התוצאה. חזירים רבים נשארים בהכרה מלאה כאשר הם נתלים הפוך מאחת מרגליהם על מסוע, וגרונם נחתך.

תעשיית בשר החזיר בסרטונים

תיעוד תנאי הגידול של חזירים בישראל: כליאה בתאים צרים וחיתוך איברים ללא הרדמה

תחקיר כלבוטק - תעשיית החזירים

חדשות 2: תעשיית החזירים בלהב נחשפת

חזירים בתעשיית המזון בישראל

קרדיט לתמונת השיתוף בפייסבוק: Jo-Anne McArthur / Oikeutta Eläimille