פעילות אנימלס
והישגיה בשנת

2021

גם בשנת 2021 אנימלס המשיכה להוביל את המאבק למען בעלי החיים הכלואים במשקים התעשייתיים באפיקי פעולה רבים ומגוונים: תחקירים ששודרו במהדורת החדשות המרכזית, פעילות אינטנסיבית מול חברי הכנסת והממשלה והרצאות בפני כ-20 אלף אנשים ברחבי הארץ. התכנים שלנו זכו למיליוני צפיות, ואתגר 22 המשיך להיות פרוייקט הטבעונות הגדול בארץ ומהגדולים – אם לא הגדול ביותר – בעולם.


קידמנו מאבקים למען בעלי החיים

שועלים משחקים בטבע

ניצחנו את תעשיית הפרוות!

גילה גמליאל, השרה להגנת הסביבה לשעבר, אישרה את התקנות שקידמנו להפסקת הסחר בפרוות בתעשיית האופנה, וכך הוצלו אינספור בעלי חיים מהתעשייה האכזרית. ההישג ההיסטורי עשה כותרות בכלי תקשורת ברחבי העולם, והפך את ישראל למדינת הלאום הראשונה שאוסרת על סחר בפרוות לצורכי אופנה!

פעלנו למען התרנגולות בתעשיית הביצים

פעלנו לקראת סוף עידן הכלובים

נלחמנו בכל הכוח כדי להוציא את הכלובים בתעשיית הביצים מחוץ לחוק! בין היתר, ליווינו את שר החקלאות עודד פורר בסיור בלולים, במהלכו הוא הצהיר שיקדם תקנות לאיסור בניית לולי כלובים. השתתפנו בדיון בנושא בוועדת החינוך של הכנסת, והצטרפנו לסיור של הוועדה בלולים. ביוזמתנו גם הוגשו הצעות חוק לאיסור על כליאת תרנגולות בכלובים. במקביל, כחלק מקואליציה בינלאומית לקידום אחריות תאגידית, פעלנו מול תאגידים על מנת שיוציאו ביצים מכלובים משרשראות האספקה. המאבק ממשיך, עד שאף תרנגולת לא תהיה כלואה יותר בכלוב צר.

המאבק לסוף עידן הכלובים כולל גם פעילות למניעת כלובים בתעשיית הבשר – הצלחנו למנוע מימון של ניסוי בתרנגולים מהתקציב שנועד להגן על בעלי החיים, ואנחנו מקיימים הליכים משפטיים כדי לגלות מה בדיוק מתוכנן בניסוי הזה ולעצור את ההידרדרות בתנאים של התרנגולים בתעשיית הבשר.

פרה והעגל שלה

המשכנו לקדם את המאבק לעצירת המשלוחים החיים

השנה הוגשו 7 הצעות חוק לעצירת המשלוחים החיים, שאנימלס מקדמת מול הכנסת ומשרדי הממשלה. הצעות החוק הוגשו ביוזמת חברי הכנסת יסמין סאקס פרידמן, מוסי רז, אלון טל, שרן השכל, מיקי זהר, איבתיסאם מרעאנה, נעמה לזימי וח"כים נוספים שהצטרפו מכל הקשת הפוליטית.
תחקיר חסר תקדים בהיקפו של תחקירני אנימלס חשף שהסיוט של בעלי החיים במשלוחים החיים – נמשך גם בארץ: בהורדה מהאוניות בנמלים, בתחנות ההסגר, במפטמות, במשאיות – כל הדרך עד ההובלה האחרונה לבית המטבחיים. תמונות מהתחקיר שודרו במהדורה המרכזית בחדשות N12, ובעקבות הממצאים המחלקה המשפטית שלנו הגישה 17 תלונות על עבירות פליליות.
השנה גם הגענו לבג"ץ לאחר שמשרד החקלאות לא טיפל בתלונות קודמות שהגשנו על עבירות בתעשיית המשלוחים. בעקבות העתירה המשרד מסר שהתיקים נסגרו, ואנחנו ממשיכים להילחם כדי שהעבריינים יועמדו לדין.

טלה עם פתק בחירות

העלינו את בעלי החיים לסדר היום הפוליטי

לפני הבחירות אנימלס ותנו לחיות לחיות ערכו פאנל בכותרת "חיה פוליטית" שבו לקחו חלק מועמדים מ-8 מפלגות, בהנחיית העיתונאי רן בנימיני ובהשתתפות 600 צופים בזום ואלפים רבים ברשתות החברתיות. שמענו בפאנל הרבה הצהרות חיוביות, ואנחנו פועלים במלוא המרץ כדי שההבטחות ימומשו.

ברווז

חשפנו את תעשיית הברווזים

תחקירני אנימלס ערכו תחקיר עומק על מה שקורה בחצר האחורית של "ברווזים בכפר". בעקבות התחקיר הגשנו תלונות על עבירות צער בעלי חיים ועבירות סביבתיות, ואנו פועלים בדרישה לסגירת המקום.

בית משפט

נלחמנו כדי שהמתעללים יעמדו לדין

תחקירני אנימלס ערכו סיורים בעשרות משקים מתועשים, בעקבותיהם המחלקה המשפטית שלנו הגישה כ-30 תלונות למשרד החקלאות ולמשרד להגנת הסביבה.
השנה גם המתעללים שנחשפו בתחקיר אנימלס על תעשיית חלב הכבשים בקיבוץ גבע הורשעו בעבירות צער בעלי חיים.

שתילי סויה רכים באדמה

קידמנו מדיניות ממשלתית לעידוד תזונה מהצומח

לקראת פסגת מערכות המזון של האו"ם השתתפנו בדיונים לכתיבת המסמך שהגישה ישראל לתכנון אסטרטגיית מזון בת-קיימא, והצלחנו להביא לכך שאחד היעדים המרכזיים הוא צמצום צריכת חלבון מהחי לרמה המומלצת ע"י משרד הבריאות עד 2030, שהמשמעות שלה היא הפחתה בכ-50% מצריכת הבשר! התכנית כוללת תקציב לפיתוח של חלבונים מהצומח, מיסוי מזונות המזיקים לסביבה, צמצום הדיג וצעדים נוספים. אנחנו ממשיכים לפעול ליישום התכנית יחד עם ארגונים נוספים החברים בקואליציה לקידום תזונה מהצומח המנוהלת ע"י חיים וסביבה, ארגון הגג של ארגוני הסביבה. מוקדם יותר השנה גם השתתפנו במפגש של השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג עם ארגוני הסביבה ובעלי החיים, ובמהלכו – לבקשתנו – השרה הודיעה שהמשרד להגנת הסביבה לא יגיש בשר באירועים!

דג סלמון קופץ

פעלנו למען הדגים

הגשנו עתירה לבג"ץ לאחר שתלונות שלנו על עבירות על חוק צער בעלי חיים בבריכות פיטום הדגים לא טופלו. בעקבות העתירה, משרד החקלאות אמר שהתיקים נסגרו – אנחנו הגשנו ערר והמאבק ממשיך. גם השנה קמפיין הרשת שלנו #תנו_לדגים_לשחות לקראת ראש השנה זכה להצלחה אדירה, ועוד ועוד ישראלים פותחים את הלב גם אל הדגים.

מסביב לעולם עם אתגר 22 מסביב לעולם עם אתגר 22

המשכנו לטבען את העולם עם אתגר 22

גם בשנת 2021 המשכנו לאתגר את העולם – ומעל 125 אלף משתתפים ומשתתפות נענו לאתגר! ביניהם, יותר מ-60 אלף דוברי ספרדית ממדינות שונות, שנהנו מהליווי והתמיכה של הצוות המדהים שלנו באתגר בספרדית. אתגר 22 מוכר בכל העולם כאחד הפרויקטים הכי מוצלחים וחיוביים להתנסות בטבעונות, וזה מתאפשר בזכות המתנדבות והמתנדבים המופלאים שלנו מסביב לעולם: מהולנד, וייטנאם, גרמניה, הודו, ארצות הברית ועוד ועוד – מדריכי ומדריכות האתגר עושים עבודת קודש בליווי שהן מעניקות למשתתפי האתגר.
קהילת אתגר 22 ממשיכה להתחזק: המשכנו ללוות השנה ארגונים מכל העולם בתוכנית Challenge 22 Community לפיתוח אתגרי טבעונות מקומיים בדמות אתגר 22 שלנו. שיתפנו פעולה עם 14 ארגונים, שבאתגרים שלהם השתתפו 65,000 איש ואישה בשנת 2021! בין המדינות המשתתפות אפשר למצוא את תאילנד, רומניה, צ'ילה, ניגריה, וייטנאם – וזו רק רשימה חלקית בדרך שלנו לטבען את העולם כולו!

man giving lecture to kids with a slideshow about animals behind him man giving lecture to kids with a slideshow about animals behind him

השקענו בדור העתיד בפרויקט החינוך שלנו

פגשנו השנה כ-20 אלף בני נוער ובוגרים בהרצאות ובסדנאות שלנו, בזום ובמפגשים פרונטליים! בנוסף להרצאות בבתי ספר ותנועות נוער, הרצנו מול עובדי חברות ענק כמו גוגל ואינטל, עובדי משרד הבריאות, נציגי שגרירויות ישראל בכנס משרד החוץ, מורים בהשתלמויות של משרד החינוך, סטודנטים במכללות להוראה, חניכי מכינות קדם צבאיות, משתתפי ועידות אקלים אזוריות ועוד. משתתפי ההרצאות זכו להנות מאחת משתי התוכניות החינוכיות שלנו: "לחלוק את העולם" בנושא זכויות בעלי חיים או "מתחילים את השינוי בצלחת" – מפגשים חינוכיים חווייתיים בנושא תזונה בת-קיימא, אותה אנו מפעילים בשיתוף פעולה עם המשרד להגנת הסביבה ועם חיים וסביבה. בתוכנית – בנוסף להעלאת המודעות והשיח בנושא, גם מתנסים בחוויות טעימות – בארוחות כיתתיות ו'מאסטר שף' מהצומח.

הפצנו מערכי שיעור בנושא זכויות בעלי חיים וקיימות סביב אירועים ספציפיים בלוח השנה (יום זכויות בעלי החיים, יום כדור הארץ, ט"ו בשבט), אליהם נכנסו יותר מ-7,000 מורים!

המשכנו להשקיע בהכנת והפצת מערכי שיעור למורים דרך אתר "פעולה חיה" ובערוצים נוספים והגענו למעל 100,000 משתמשים. בין היתר, השקנו עמוד מערכי שיעור בערבית.

פעלנו גם מול מקבלי ההחלטות: השתתפנו בדיון ועדת החינוך של הכנסת כדי לקדם חינוך לצמצום צריכת מזון מן החי, ויו"ר הוועדה, ח"כ שרן השכל, דרשה מנציגי משרד החינוך לשלב את הנושא בתכנית הלימודים! גם הדרישות שלנו לצמצום פינות החי בבתי הספר בגלל הפגיעה בבעלי החיים המוחזקים בהן שולבו בהמלצות שהוגשו לשרת החינוך ע"י הוועדה המייעצת לממשלה בתחום צער בעלי חיים.

אנימלס בחדשות אנימלס בחדשות

הבאנו את בעלי החיים למרכז הבמה

אנימלס הגיעה השנה ליותר מ-150 פרסומים בכלי התקשורת המגוונים – טלוויזיה, רדיו ועיתונות דיגיטלית ומודפסת. וגם בסושיאל – בפייסבוק פרסמנו כ-100 סרטונים בעריכתנו, ועמודי הפייסבוק והאינסטגרם של אנימלס ואתגר 22 הגיעו לתפוצה של יותר מ-60 מיליון (!) חשיפות. ביוטיוב פרסמנו 20 סרטונים, בעיקר בסדרות הייחודיות שלנו מה הקטע ו-ויגן לייף, והגענו ל-1.2 מיליון צפיות! ואנחנו גם בטיקטוק – שם פרסמנו כ-200 סרטונים והגענו לכ-3 מיליון צפיות, וואו!
באתרי אנימלס השונים היו השנה למעלה מ-3.7 מיליון צפיות! אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי, אחד הפרויקטים המובילים שלנו, הביא אליו השנה מעל 1.7 מיליון משתמשים, ומעל 2.7 מיליון צפיות. 1,500 ישראלים שהגיעו לאתר ונהנו מהמתכונים שלו נרשמו דרכו לאתגר 22.
וגם בשנה המאתגרת הזו, יצאנו לשטח – המשכנו לפגוש אנשים פנים אל פנים ברחוב ובאוניברסיטאות, השתתפנו במצעדי הגאווה בירושלים ובחיפה, במצעדי האקלים, בפסטיבל בריאות וכושר ובמגוון אירועים גדולים נוספים. באירועים האלה מעל 400 אנשים נרשמו לאתגר 22 ומעל 1,000 אנשים הצהירו שיעשו שינוי בהרגלי הצריכה שלהם – בעקבות המפגש איתנו!

תרמו למען המשך הפעילות שלנו

התרומה שלך תעזור ליצור עתיד טוב יותר לבעלי החיים.